STICHTING ANDERS BEKEKEN


Sofie Mangnus, Gert-Jan de Hoon en Séverine Kas
Sofie Mangnus, Gert-Jan de Hoon en Séverine Kas

Stichting Anders Bekeken organiseert en ondersteunt activiteiten en projecten voor mensen met een beperking, ter verbetering van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfacceptatie, zodat meer regie over eigen leven kan ontstaan. 

 

Het bestuur van Stichting Anders Bekeken bestaat uit Séverine Kas (voorzitter), Sofie Mangnus en Gert-Jan de Hoon (secretaris/penningmeester).

 

De stichting  staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder registratienummer 63874075 als non-profit organisatie.

 

  

De stichting is in augustus 2015 opgericht door Annemieke Oost en Gert-Jan de Hoon

Annemieke ontmoette Gert-Jan tijdens een workshop 'Wees de regisseur van jouw leven!' in Winterberg 2014. In deze workshop vertelde Gert-Jan hoe hij als pelgrim de Camino naar Santiago de Compostela had gelopen. Met de vraag van Annemieke of zij de Camino ondanks haar visuele beperking zou kunnen lopen, zag Camino Anders Bekeken het levenslicht. Annemieke heeft sinds 2007 een sterk verminderd gezichtsvermogen als gevolg van een progressieve oogaandoening. Maar haar droom om de Camino te willen lopen, liet haar niet los.