Camino Coaching


Als pelgrim liep Gert-Jan de Hoon de Camino voor de eerste keer in 2005. En de Camino riep hem vele keren terug om te blijven lopen. Vanaf 2015 begeleidt Voyage Beyond groepen, teams en mensen met een visuele beperking naar Santiago. Iedere wandeling opnieuw heeft Gert-Jan de helende werking van het pad ervaren in combinatie met coaching en het begeleiden van mensen. Het is mogelijk om maatwerk wandelingen te organiseren als ook individuele Camino Coaching om als pelgrim naar Santiago de Compostela of Finistera te lopen. Kijk hier voor data voor ingeplande Camino Coaching met een open inschrijving.

 

Vertrekpunten voor Camino Coaching

  • Porto (camino Portugués)
  • Ponferrada (camino Francés)
  • Oviedo (camino Primitivo)
  • Ferrol (camino Inglés)
  • Irun (camino del Norte)

"Wat ik heb geleerd op de Camino is om het leven stap voor stap te nemen."

Familie dynamiek


Aan het eind van de wandeling keek ze terug op haar reis. "Ik heb meer kinderen en om twee weken met een van hen te wandelen is een fantastische ervaring. Ik denk dat ik nog nooit deze tijd met hem alleen heb doorgebracht in zijn leven. Het wandelen heeft me heel dicht bij hem gebracht. En ik heb hem ook in een totaal ander licht gezien. Hem zien openen, met meer zelfvertrouwen en in contact met al de pelgrims onderweg. Ik realiseer me dat hij een 15 jarige jongen is, op zoek naar zichzelf. Het is het beste wat er kon gebeuren, een waar cadeau. Ik heb hem niet eerder zo vol leven gezien als op de Camino. Het was een bijzondere ervaring om al die pelgrims van over heel de wereld te ontmoeten. En hij heeft mij ook van een andere kant gezien de laatste dagen van onze wandeling. Ik voelde me volkomen ontspannen toen we aankwamen in Santiago, zoveel kalmer. Volledig in het ritme van de Camino."

 

vertaling van een quote uit Walking in the Rain, hoofstuk 8 Roots on the move.


Enkel wandelen zonder technologie (smartphone) is een van meest helende aspecten van een pelgrimservaring "

Camino Anders Bekeken


Een groep slechtziende wandelaars, samen met hun ziende buddy's, arriveren op Praza Obradoiro in Santiago de Compostela in Spanje. Na 14 dagen samen wandelen realiseert een ieder zich dat het leven voor altijd anders zal zijn. De groep volbracht een pelgrimstocht van 200 km. De beperking van hun zicht betekende dat ze het idee van controle over hun leven los moesten laten tijdens deze expeditie. Om deze reis te volbrengen moesten ze volledig vertrouwen op hun buddy om te wandelen en hulp accepteren om hun weg te vinden.

 

"Ik heb het pad en de ontmoeting met de CAB-groep als ontzettend intens ervaren. Intens verdriet en confrontaties maar zeker ook intens geluk, schoonheid en gezelligheid. Een totaal spectrum aan emoties, dat is waar ik van hou. Waar ik op de Camino bestaande ideeën moest loslaten is het nu kwestie van de hernieuwde inzichten vast te houden. Wat een contradictie!"

 

vertaling van een quote uit Walking in the Rain, hoofdstuk 4 One foot in front of the other.


"Ik kan weer met een lach naar mezelf en anderen kijken.
Ik heb het gevoel content te zijn met de ervaringen en belevenissen die ik mee maak."