Een pelgrimstocht naar Santiago

Boek: Een pelgrimstocht naar Santiago.

In het najaar van 2007 vertrok ik opnieuw naar Spanje. Terug naar het pelgrimspad dat ik in 2005 voor het eerst had gelopen. Ik wandelde opnieuw van St. Jean-Pied-de-Port in de Pyreneeën naar Santiago de Compostela en verzamelde verhalen van pelgrims onderweg. 4 weken later bereikte ik Santiago met 35 inspirerende verhalen.

 

Tijdens het uitwerken van deze verhalen, waarom mensen naar Spanje waren gekomen om de camino te lopen, kwam bij ieder verhaal de vraag op: “Wat is jouw camino, wat is jouw verhaal?” Mijn focus was zo gericht geweest op de ander, dat ik geen antwoord had. Ik was meer vragensteller en verhalenverteller geweest dan pelgrim.

 

In januari 2008 besloot ik terug te gaan. Om nogmaals 800 kilometer te wandelen. Deze keer zou ik de helft van mijn wandeling alleen zijn, zou het koud zijn met slecht weer en korte dagen. Het werd een eenzame pelgrimage en ik kwam mezelf meerdere keren tegen onderweg. De pelgrim in mij liep door en bereikte op een regenachtige dag begin februari Santiago.

 

Het boek Een pelgrimstocht naar Santiago bevat het relaas van mijn wintercamino en 33 korte levensveranderende verhalen van pelgrims van over heel de wereld. Het boek is in eigen beheer uitgegeven en hier te bestellen. De prijs is €19,95 (boek €15,95 en verzendkosten €4,00 in Nederland). Stuur een e-mail met je gegevens om het boek te bestellen.

 

Neem contact op voor een lezing over de Camino.

Walking in the Rain


Boek: Walking in the Rain.

Voor iedereen op zoek naar nieuwe ideeën.

Om te verdwalen en gevonden te worden ...

 

Wandelen is een medicijn voor de ziel. Het helpt ons om te vertragen en dingen te overdenken. Het fleurt ons op en helpt nieuwe ideeën genereren. Er zijn maar weinig activiteiten zo eenvoudig beschikbaar en revitaliserend als een kwikke ommetje of verzachtend en stimulerend als een lange wandeling. Wonderbaarlijke dingen gebeuren wanneer we er te voet op uit trekken.

 

Gert-Jan de Hoon schreef twee hoofdstukken over de Camino. Een verhaal over Camino Anders Bekeken, over een pelgrimstocht door een groep mensen met een visuele beperking en hun buddy's die 200 kilometer wandelen naar Santiago de Compostela. Een tweede verhaal over familiedynamiek op de Camino, het verhaal van een moeder met haar zoon onderweg van Porto naar Santiago.

 

In Walking in the Rain, een van de twee titels van de nieuwe serie van Department for the Mind, vind je verhalen van kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, psychologen en sprekers die geïnspireerd zijn door naar buiten te gaan. Het verhaalt over wandelingen in de stad, boswandelingen bij zonsopkomst, avontuurlijke lange voettochten. Ongeacht hoe groot of klein de verhalen, de schrijvers bieden simpele lessen van een menselijke aard die we allemaal kunnen begrijpen.

 

Het boek is momenteel alleen verkrijgbaar in het Engels.

Bestel je exemplaar op Amazon

Ontdek meer over Department Store for the Mind

Testimonial


Het is bijna een jaar geleden dat we elkaar ontmoetten op de Camino Primitivo naar Santiago. Ik denk regelmatig terug aan deze ontmoeting. In de eerste minuten van onze toevallige kennismaking (bestaat dat trouwens wel?), kon ik zien dat je een ware ‘zoeker’ bent. Iemand geïnteresseerd in het leven, in de medemens, in geluk, betekenis, eenvoud en waarheid. Het duurde niet lang om te ervaren hoeveel wijsheid je vergaard hebt in de jaren vanuit je interesses. Ik ben je erkentelijk dat je deze wijsheid wilde delen en in het bijzonder herinner ik me onze discussie over balans. Het is een leidend principe in mijn leven en de gedachte die je deelde resoneert nog tot de dag van vandaag. 
Je boek is ook een juweel. Iemand die erover denkt de Camino te wandelen doet er goed aan je boek te lezen als een mentale voorbereiding op de reis. Degenen die zelf fysiek de Camino niet kunnen lopen, kunnen de essentie ervaren door je boek te lezen. Blijf wandelen Gert-Jan. Blijf helpen en blijf ontdekken voor ons allemaal. –Geert

+31 (0)6 46 26 66 22

vb@voyagebeyond.org

"Be the change you wish to see in the world." ~Gandhi