CAB 2018


Sinds 2015 organiseert Stichting Anders Bekeken een pelgrimstocht naar Santiago voor wandelaars met een visuele beperking. We gaan in oktober voor de vierde keer op pad. Hieronder vertellen we over het team en de motivatie van wandelaars en buddy's. Als we terug zijn dan delen we hun ervaringen. 

CAB TEAM 2018


 

Wandelaars: Toos Schippers, Annet Fokkens, Amory Geerling, Pascal Wirken en Evelien van Soest.

 

Buddy's: Monique Olsder, Carla Broers, Joke Franken (vierde naam volgt nog).

 

Organisatie: Séverine Kas, Jantina de Vries en Gert-Jan de Hoon.

SPONSOREN


Camino Anders Bekeken 2018 is mede dankzij de financiële ondersteuning van de volgende organisaties mogelijk:

  • Groningse Blindenstichting (Groningen)
  • Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (Ede)
  • Rotterdamse Stichting Blindenbelangen (Rotterdam)
  • Stichting Blindenbelangen (Grave)
  • Stichting Blindenhulp (Den Haag)
  • Stichting Blinden-Penning (Amsterdam) 

en een aantal particuliere giften.

MOTIVATIE EN ERVARING


Deze volgen de komende maanden. Wil je graag weten wanneer?

Volg ons dan op Facebook en we houden je op de hoogte. 
Séverine Kas is slechtziend en slechthorend (syndroom van Usher) en heeft de kracht van de Camino in 2015 letterlijk ervaren. Zij gaat vanaf 2016 mee als slechtziende ervaringsdeskundige, organiseert mede Camino Anders Bekeken en is voorzitter van Stichting Anders Bekeken.

 

"Het lopen van de Camino heeft me gebracht dat ik heus wel uitdagingen aan kan gaan, dat het eigenlijk ook niet eens erg is dat ik niet meer in m’n eentje op expeditie kan. Het is eigenlijk wel leuk met z’n tweeën of meerderen. Mijn hernieuwd zelfvertrouwen maakt Usher minder aanwezig, of wellicht beter bij mezelf passend… dus dat ik weer met een lach naar mezelf en anderen kan kijken. Ik heb het gevoel content te zijn met de ervaringen en belevenissen die ik mee maak."

 

Noem de Camino en je tovert een glimlach op het gezicht van Séverine. 

 


Gert-Jan de Hoon is mede-initiafiefnemer van Camino Anders Bekeken en mede-oprichter van Stichting Anders Bekeken in 2015. "De pelgrimstocht in 2015 was een bijzondere ervaring om aan deel te nemen. Eigenlijk wisten we toen al dat we opnieuw op pad zouden gaan."

 

Zijn credo: "Als het regent wordt je nat, als de zon schijnt heb je het warm en 's avonds zijn je voeten moe van een dag wandelen. Dat is het simpele leven van een pelgrim."

 

Als pelgrim wandelde hij de Camino voor de eerste keer in 2005. De Camino riep hem sindsdien terug om te blijven wandelen.  Over zijn ervaringen schreef hij het boek Een pelgrimstocht naar Santiago. Als coach wandelt hij met groepen en individuen in Nederland en in het buitenland en de camino in Spanje (Camino Coaching).

 

"Wat is er mooier om als buddy een ander de mogelijkheid te bieden zijn of haar dromen te laten leven en te groeien als persoon."

 


Sofie Mangnus is werkzaam bij Visio en was buddy in 2015. In 2016 is ze toegetreden tot het bestuur van Stichting Anders Bekeken en organiseert ze Camino Anders Bekeken mee.

 

Haar motivatie om de Camino te wandelen: "Het dagelijks alleen maar wandelen, ervaren en delen met elkaar van wat er op dat moment is, biedt ruimte om stil te staan bij jezelf, wie je bent en wie je wilt zijn."

 

Sofie is besmet geraakt met het Caminovirus en heeft in april 2016 met haar moeder een deel van de Camino gelopen.