Camino Anders Bekeken


Een groep slechtziende wandelaars, samen met hun ziende buddy's, arriveren op Praza Obradoiro in Santiago de Compostela in Spanje. Na 14 dagen samen wandelen realiseert een ieder zich dat het leven voor altijd anders zal zijn. De groep volbracht een pelgrimstocht van 200 km. De beperking van hun zicht betekende dat ze het idee van controle over hun leven los moesten laten tijdens deze expeditie. Om deze reis te volbrengen moesten ze volledig vertrouwen op hun buddy om te wandelen en hulp accepteren om hun weg te vinden.

Van 14 tot en met 31 oktober 2019 gaan we voor de vijfde keer de Camino wandelen. Van 1 maart tot en met 30 april 2019 konden deelnemers zich inschrijven als wandelaar met een visuele beperking en als buddy. We hebben het team samengesteld en het introductieweekend is achter de rug. Iedereen gaat zich nu voorbereiden, de uitrusting samenstellen en kilometers maken.

Met BLINDELINGS vertrouwen naar Santiago!

Een groep mensen met een visuele of visueel-auditieve beperking en hun goedziende buddy’s gaat de uitdaging aan: op pelgrimstocht (camino) naar Santiago de Compostela! Hieronder vind je de link naar de diverse CAB-teams en kun je lezen over hun motivatie en ervaringen.

CAB-TEAM 2019

CAB-TEAM 2018

CAB-TEAM 2017

CAB-TEAM 2016

CAB-TEAM 2015

 

DE UITDAGING

Zonder (goed) te kunnen zien, maar met blindelings vertrouwen, een afstand van 200 km wandelen van Ponferrada naar Santiago de Compostela.

 

HET DOEL

Door wandelaars met een visuele of visueel-auditieve beperking uit te dagen uit hun comfortzone te stappen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Ze leren flexibel te zijn, angsten te overwinnen, te denken in mogelijkheden en teamgeest te ontwikkelen. De deelnemers zijn letterlijk en figuurlijk ‘onderweg’ naar nieuwe mogelijkheden en kansen in hun dagelijks leven.

 

WORD PARTNER VAN CAMINO ANDERS BEKEKEN

We zoeken organisaties die Camino Anders Bekeken financieel willen ondersteunen om bij te dragen participatie, empowerment en zelfstandigheid. We leggen graag uit wat ons project inhoudt en wat we te bieden hebben. Neem contact op met Gert-Jan de Hoon: vb@voyagebeyond.org - 06 46 26 66 22.

 

DOCUMENTAIRE CAMINO ANDERS BEKEKEN

Van CAB2016 hebben we een documentaire gemaakt. KIJK HIER NAAR DE TRAILER

Als de documentaire online beschikbaar is zullen we dit laten weten.

 

CAMINO DE SANTIAGO

Santiago de Compostela is al meer dan duizend jaar een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims komen tegenwoordig uit heel de wereld naar Spanje om deze pelgrimstocht te wandelen. Dit pad noemt men Camino de Santiago (de weg naar Santiago). Jaarlijks arriveren er zo’n 250.000 pelgrims in deze bedevaartsplaats.

 

ANDERS BEKEKEN

'Het meest essentiele zie je niet met je ogen, maar met je hart'. Een prachtige uitspraak van Antoine Saint-Exupéry uit het boek Le Petit Prince. Hier laten we ons op deze unieke pelgrimstocht graag door inspireren, want ook zonder (goed) te kunnen zien, is de Camino een onvergetelijke ervaring! Met inzet van je andere zintuigen, kun je de Camino minstens zo intens beleven. De zon op je huid, de geur van het platteland, de geluiden van de vogels onderweg, de smaak van Spaanse lekkernijen.

 

PERS EN MEDIA

De pelgrims van Camino Anders Bekeken vertellen graag hun persoonlijke verhaal en motivatie waarom zij aan dit project deelnemen. LEES HIER WAT ER AL GESCHREVEN IS. Voor een interview of reportage met het team, een buddykoppel, individuele deelnemer of de initiatiefnemers van het project, neem contact met ons op!

 

DE ROUTE

 

PROJECTORGANISATIE

CAMINO ANDERS BEKEKEN is een initiatief van Stichting Anders Bekeken.

De organisatie van de voorbereiding en de pelgrimstocht in Spanje is in handen van Gert-Jan de Hoon, Sofie Mangnus en Séverine Kas. Als ervaringsdeskundigen op het gebied van pelgrimeren en wandelen enerzijds, en het leven met een visuele beperking anderzijds, vormen zij een uitstekend team om dit project handen en voeten te geven.

 

VOLG ONS OP FACEBOOK: CAMINO ANDERS BEKEKEN

+31 (0)6 46 26 66 22

vb@voyagebeyond.org

"Be the change you wish to see in the world." ~Gandhi