Testimonials


Aan het eind van de wandeling keek ze terug op haar reis. "Ik heb meer kinderen en om twee weken met een van hen te wandelen is een fantastische ervaring. Ik denk dat ik nog nooit deze tijd met hem alleen heb doorgebracht in zijn leven. Het wandelen heeft me heel dicht bij hem gebracht. En ik heb hem ook in een totaal ander licht gezien. Hem zien openen, met meer zelfvertrouwen en in contact met al de pelgrims onderweg. Ik realiseer me dat hij een 15 jarige jongen is, op zoek naar zichzelf. Het is het beste wat er kon gebeuren, een waar cadeau. Ik heb hem niet eerder zo vol leven gezien als op de Camino. Het was een bijzondere ervaring om al die pelgrims van over heel de wereld te ontmoeten. En hij heeft mij ook van een andere kant gezien de laatste dagen van onze wandeling. Ik voelde me volkomen ontspannen toen we aankwamen in Santiago, zoveel kalmer. Volledig in het ritme van de Camino." Vertaling van een quote uit Walking in the Rain, hoofstuk 8 Roots on the move.

-Kate (USA)


"Grote dank voor het organiseren van deze Camino. Jullie aandacht, inzet en alertheid heeft CAB2016 gemaakt tot wat het was en is. Ik voel me gezegend er deel vanuit gemaakt te hebben. Het heeft zoveel - letterlijk - in beweging gezet! Ik heb er iets gevonden wat ik al een poos kwijt was - mezelf.  Ik hoop dat jullie met een fijn gevoel terugkijken op deze Camino en het volgend jaar weer plaats gaat vinden - het is te krachtig en te mooi om te laten vervliegen."

-Willemijn, deelnemer Camino Anders Bekeken 2016 (Nederland)


"De workshop 'Wees de regisseur van je leven' is een bijzondere reis die ik in de prachtige bergen van het Sauerland ben aangegaan. De combinatie van workshop en wandelen is heel prettig. Zo kon ik de inzichten die ik in de ochtend kreeg in de middag laten bezinken, waardoor ik de volgende dag klaar was om weer een nieuwe stap te zetten. De groep werkt als een spiegel waarin (belemmerende) patronen zichtbaar worden en waarin je meteen kunt oefenen deze los te laten. Zo kon ik in een week grote stappen zetten. Gert-Jan is een bijzondere trainer omdat hij in staat is om met je mee te bewegen en de juiste vragen te stellen. Hij voelt wat nodig is in de groep, heeft vertrouwen in het proces, stelt zich kwetsbaar op en kan dingen loslaten waardoor er coaching 'op maat' ontstaat."
-Judith (Nederland)

''Gert-Jan heeft het talent om op het goede moment de juiste vragen te stellen, zodat je de juiste richting vasthoudt. Je voelt een innerlijke kracht, omdat hij je laat zien dat al de antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Hij hielp me met een zeer moeilijke professionele situatie en het voedde (onverwacht) mijn innerlijke groei. Hij is een natuurlijke, rationele en spirituele coach. Ik beveel hem iedereen aan.''

-Rachele Jeanty, singer songwriter en vocal coach ''Spirit of Joy workshops'' (Duitsland)


"In Winterberg ben ik zes dagen ‘onderweg’ geweest. De aanleiding om deel te nemen aan deze innerlijke reis was de impasse waar ik me op dat moment in bevond. Ik wilde helder krijgen wat de reden is waarom ik geen nieuwe richting kon vinden en geen keuzes kon maken. De opdrachten en gesprekken tijdens de workshop hebben me een diepgaand inzicht gegeven in mijn belemmerende overtuigingen en patronen. De oplossingen krijg je natuurlijk niet op een dienblad gepresenteerd, maar je krijgt zeker een duwtje in de rug en frisse motivatie om je leven weer in eigen hand te nemen. Gert-Jan inspireert door zijn eigen ervaringen te delen, verheldert door gerichte vragen te stellen en een duidelijke, maar liefdevolle spiegel voor te houden. Bovendien weet hij als facilitator de juiste sfeer en veiligheid te creëren, waardoor je je helemaal open kunt stellen voor het proces. Een week ondergedompeld worden in zelfonderzoek, met de ontspanning van het wandelen in de prachtige omgeving van Winterberg: een aanrader!"

-Annemieke (Nederland)


"Ik heb het pad en de ontmoeting met de CAB-groep als ontzettend intens ervaren. Intens verdriet en confrontaties maar zeker ook intens geluk, schoonheid en gezelligheid. Een totaal spectrum aan emoties, dat is waar ik van hou. Waar ik op de Camino bestaande ideeën moest loslaten is het nu kwestie van de hernieuwde inzichten vast te houden. Wat een contradictie!"

Vertaling van een quote uit Walking in the Rain, hoofdstuk 4 One foot in front of the other.

-Séverine (Nederland)


"Ik kan weer met een lach naar mezelf en anderen kijken.
Ik heb het gevoel content te zijn met de ervaringen en belevenissen die ik mee maak."

A timely coach who empowers minds. Gert-Jan communiceert op een respectvolle manier met zijn klanten, en begeleidt en inspireert ze tijdens moeilijke besluitvormingsprocessen. Hij hoort wat er gezegd wordt én wat er niet wordt gezegd en hij stelt de juiste vragen om je te begeleiden. Gert-Jan is een professionele coach voor ieders persoonlijke ontwikkeling in leven en werk. Hij heeft een unieke, integere en betrouwbare manier van werken met als resultaat diepgaande en blijvende verandering."    

Claudia Victoria Martinez Roa (Colombia)


"Gert-Jan heeft me enorm geholpen mijn leven weer positief te benaderen. Zijn grootste kracht is het vermogen om doordringend te luisteren en om de juiste vragen te stellen die mij over mijn leven lieten nadenken en zo mezelf lieten ontdekken. Zijn vragen zijn gericht op mijn situatie en dingen waar ik last van had. Als mens willen we soms de waarheid niet onder ogen zien. De vragen die Gert-Jan stelt confronteren je met de realiteit, zowel goed als slecht. In juli 2012 was ik slachtoffer van een gewelddadige overval en ik verloor bijna mijn leven. Ik lag 28 dagen in het ziekenhuis, waarvan 14 dagen alleen op de intensive care. Dankzij de technologie was ik in staat om met Gert-Jan te communiceren in een ander werelddeel. Hij hield me op de been, toen ik de wil had verloren om verder te leven. Hij laat me zien dat het leven waard is om geleefd te worden en dat ik een bijzonder en sterk persoon ben. Dank je wel, Gert-Jan."

-Alida Noor (Maleisië)


"Ik wandelde een deel van de camino met Gert-Jan en het was een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Onderweg ontmoet je mensen, je opent je geest, je wordt volwassen, je overdenkt je leven en je leert om in stilte te bewonderen. In overpeinzing en antwoordend op zijn vragen, realiseerde ik me dat ik een bijzonder gelukkig persoon ben. Wandelend in gesprek met Gert-Jan heb ik geleerd om mijn leven meer te waarderen."

-Cristina González Sáiz, directora y presentadora de Ver-cine y Filmaniac (Spanje)


Enkel wandelen zonder technologie (smartphone) is een van meest helende aspecten van een pelgrimservaring "

Het is bijna een jaar geleden dat we elkaar ontmoetten op de Camino Primitivo naar Santiago. Ik denk regelmatig terug aan deze ontmoeting. In de eerste minuten van onze toevallige kennismaking (bestaat dat trouwens wel?), kon ik zien dat je een ware ‘zoeker’ bent. Iemand geïnteresseerd in het leven, in de medemens, in geluk, betekenis, eenvoud en waarheid. Het duurde niet lang om te ervaren hoeveel wijsheid je vergaard hebt in de jaren vanuit je interesses. Ik ben je erkentelijk dat je deze wijsheid wilde delen en in het bijzonder herinner ik me onze discussie over balans. Het is een leidend principe in mijn leven en de gedachte die je deelde resoneert nog tot de dag van vandaag.

  

Je boek is ook een juweel. Iemand die erover denkt de camino te wandelen, doet er goed aan je boek te lezen als een mentale voorbereiding op de reis. Degenen die zelf fysiek de camino niet kunnen lopen, kunnen de essentie ervaren door je boek te lezen. Blijf wandelen Gert-Jan. Blijf helpen en blijf ontdekken voor ons allemaal.

Geert (USA)


“In deze workshop neemt Gert-Jan deelnemers mee op een reis waarover zij zelf de regie voeren. Eventuele weerstand neemt hij weg door zijn open communicatie en talent als verhalenverteller. Aandachtspunten waren begrip en respect voor anderen, een verbetering van eigenwaarde en zelfvertrouwen in combinatie met een effectievere manier van communiceren. De kracht van deze workshop is het bewerkstelligen van verandering in denkpatronen en gedrag.”

-Luuk van den Hout (Hoofd PCT Breda Nederland, Ministerie van Justitie)

+31 (0)6 46 26 66 22

vb@voyagebeyond.org

"Be the change you wish to see in the world." ~Gandhi