Biografie


Gert-Jan de Hoon
Gert-Jan de Hoon

Gert-Jan de Hoon (1966) is een kundig transformational coach, spreker en gids, auteur van het boek Een pelgrimstocht naar Santiago, co-auteur van Walking in the Rain en oprichter van Voyage Beyond. Zijn vermogen en talent is mensen, haast ongemerkt, op een ongedwongen manier in hun eigen kracht en licht zetten.

 

Carrièrepad

Hij werkte in de internationale diplomatie, de gezondheidszorg, de reiswereld en het bedrijfsleven. Hij werkte met verpleegkundigen (Jeroen Bosch Ziekenhuis), kansarme jongeren (Buzinezzclub), gedetineerden (Justitie), eindejaarsscholieren (Connect Conference België) topmanagement (IKEA), jongeren (YIP Zweden) en startende ondernemers. Hij wandelt met klanten op de camino in Spanje en geeft workshops op unieke locaties wereldwijd.

 

Levenspad

Gert-Jan gaf na zijn studie communicatiewetenschap al snel de voorkeur voor kronkelpaadjes met onbekende bestemmingen in plaats van het welbekende carrièrepad. Het bracht hem naar China in het pre-internet tijdperk (1991) en hij woonde en werkte in Uganda en Spanje, waar hij de camino ontdekte. Hij reisde met groepen in China, Nepal, India en Pakistan en leerde de Canadese wildernis kennen tijdens een wildernisgids-opleiding. Het bewandelen van zijn pad leerde hem naar zijn intuïtie te luisteren, flexibel te zijn, daadwerkelijk contact te maken, omgaan met tegenslag, dingen simpel te houden, vooral niet op te geven en vanuit passie te leven.

 

Gert-Jan is medeoprichter van Stichting Anders Bekeken. Deze stichting organiseert en ondersteunt activiteiten en projecten voor mensen met een beperking, ter verbetering van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfacceptatie, zodat meer regie over eigen leven kan ontstaan. Een voorbeeld is Camino Anders Bekeken, een pelgrimage naar Santiago van mensen met een visuele beperking.