Gert-Jan de Hoon: Transformatie Coach. Storyteller. Gids.


Gert-Jan de Hoon: Transformatie Coach. Storyteller. Gids
Gert-Jan de Hoon onderweg op de Camino

Gert-Jan de Hoon (1966), geboren op het platteland in Nederland, is oprichter van Voyage Beyond en mede-oprichter van Stichting Anders Bekeken. Hij is auteur van het boek Een pelgrimstocht naar Santiago, co-auteur van Walking in the Rain. Zijn unieke talent is mensen op een ongedwongen manier in hun eigen kracht en licht zetten, het openen (unlocking) van teams en het stellen van de juiste vragen om mensen te verbinden.

 

Mijn levenspad

Ik gaf na mijn studie communicatiewetenschap al snel de voorkeur voor kronkelpaadjes met onbekende bestemmingen in plaats van het welbekende carrièrepad. Het bracht me naar China in het pre-internet tijdperk (1991) en ik woonde en werkte in Uganda en Spanje, waar ik de Camino ontdekte. Ik reisde met groepen in China, Nepal, India en Pakistan en leerde de Canadese wildernis kennen tijdens een wildernisgids-opleiding. Het bewandelen van mijn pad leerde me vooral naar mijn intuïtie te luisteren, flexibel te zijn, daadwerkelijk contact te maken, omgaan met tegenslag, dingen simpel te houden, vooral niet op te geven en vanuit passie te leven. 


"Ik breng mensen en organisaties in verbinding met zichzelf, hun dromen en purpose." 

Mijn carrièrepad

Mijn pad bracht me in de internationale diplomatie, de gezondheidszorg, de reiswereld, het bedrijfsleven en ik was 5 jaar eigenaar/partner in een management consultancy. Ik werkte met verpleegkundigen en artsen (Jeroen Bosch Ziekenhuis), kansarme jongeren (Buzinezzclub), jongeren in contact met justitie (FLY USA), gedetineerden (Justitie), eindejaarscholieren (Connect Conference) topmanagement (IKEA), jongeren (YIP Zweden), vluchtelingen (Rode Kruis) en startende ondernemers. Ik wandel met klanten op de Camino in Spanje en geef workshops en masterclasses op unieke locaties wereldwijd.

 

Stichting Anders Bekeken

Sinds 2015 organiseert en ondersteunt de stichting activiteiten en projecten voor mensen met een beperking, ter verbetering van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfacceptatie, zodat meer regie over eigen leven kan ontstaan. Een voorbeeld is Camino Anders Bekeken, een pelgrimage naar Santiago van mensen met een visuele beperking.

Logo Voyage Beyond


Het logo van Voyage Beyond is gebaseerd op Ensõ, een heilig symbool in het Zen boeddhisme.

Het logo van Voyage Beyond is gebaseerd op Ensõ, een heilig symbool in het Zen boeddhisme. Volgens Audrey Yoshiko Seo, auteur van Ensõ: Zen Circles of Enlightenment: "Zen cirkels, ensõ, zijn een symbool van onderwijs, werkelijkheid, verlichting en ontelbaar dingen daartussen. Schijnbaar perfect in hun continuïteit, balans en gevoel van volkomenheid, maar tevens onregelmatig in uitvoering. Dit maakt ensõ fundamenteel eenvoudig en tegelijk de meest complexe vorm."

 

Ensõ refereert aan het begin en einde van alle dingen, de cirkel van het leven en verbondenheid met het bestaan. Het kan symbool staan voor leegte of volheid, aanwezigheid of afwezigheid. Het kan alles omvatten, maar ook alles buiten sluiten. 

+31 (0)6 46 26 66 22

vb@voyagebeyond.org

"Be the change you wish to see in the world." ~Gandhi